Akademisk Frihet

Vad gör man med en strandad val? – Spränger den så klart!

Posted in Övrigt, Folkbildning by Akademisk Frihet on 19 juli 2009

Havet är djupt och fascinerande. Ibland får man känslan av att det pågår ett krig mellan havet och människan. I det sjukt bisarra klippet här nedanför slår havet tillbaka, trots att man tagit till sprängmedel.

Igår (fredag 18 juli) rapporterade förövrigt The Guardian om att jättebläckfiskar terroriserar kusten utanför San Diego. De köttätande bläckfiskarna väger upp till 45 kg och har tydligen också attackerat dykare. Det djupa blå slår tillbaka.

Tidigare i sommar rapporterade en annan brittisk tidning, The Telegraph, att sydafrikanska myndigheter sköt ihjäl mer än 50 strandade valar strax utanför Kapstaden. Hundratals frivilliga kämpade för att få tillbaka valarna ut till havet och även om man lyckades med några få så fick majoriteten av valarna alltså avlivas. Frågan är vad gör man med mer än 50 döda valar? De är ju så stora.

När en åtta ton tung val på 1960-talet strandade utanför Florence i Oregon så tyckte nog lokalbefolkningen att de hade kommit en skitsmart idé för att göra sig av med den. Men oj så fel det blev… Man spränger inte en val ostraffat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: