Akademisk Frihet

Så bemöts en konspirationsteoretiker

Posted in Folkbildning, Vetenskap och samhälle by Akademisk Frihet on 21 juli 2009

Det är få som tvivlar på att människan varit på månen. Bevisen är så överväldigande att det aldrig har varit någon diskussion om saken. Sovjetunionen och Östtyskland hade den tekniska möjligheten att avslöja en sådan bluff och hade förmodligen gjort det om det funnits ett uns av tvivel. Det gjorde det inte. Ändå hävdar en liten men högljud grupp att månlandningarna är en bluff. Med anledning av gårdagens 40 års jubileum av den första månlandningen presenterade NASA nya bevis som än en gång rycker undan all trovärdighet från konspirationsteoretikerna.

manlanda

Det nya månteleskopet LRO har sedan 23 juni i år legat i omloppsbana kring månen och mellan 11 och 15 juli fotograferade LRO landningsplatserna för apolloexpeditionerna (se bilden). Man ser tydligt hur månlandare och annan utrustning är kvar på månen. På bilden ovanför se man kvarlämnade saker från Apollo 14 som landande på månen 1971.

För att läsa mer om månlandningen och hur man bemöter de som hävdar att månlandningen är en konspiration rekommenderas ett besök på www.clavius.org.

Källa: NASA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: