Akademisk Frihet

Till stöd för Simon Singh

Posted in Vetenskap och samhälle by Akademisk Frihet on 05 augusti 2009

Föreningen Vetenskap och folkbildning har publicerat den artikel som den populärvetenskapliga författaren och doktorn i partikelfysik Simon Singh blivit stämd för. Jag har tidigare bloggat om Simon Singh och de svenska forskarna Francisco Lacerda och Anders Eriksson som råkat ut för en liknande situation. Texten nedanför är tagen direkt från Vetenskap och folkbildnings hemsida.

simonsingh_150

”Simon Singh är en populärvetenskaplig skribent i London och medförfattare, tillsammans med Edzard Ernst, till boken Salvekvick och kvacksalveri – alternativmedicin under luppen. Detta är en redigerad och till svenska översatt version av en artikel i The Guardian för vilken Singh personligen stämts för förtal av Brittiska Kiropraktiska Sällskapet (Brittish Chiropractic Association). Artikeln publiceras här av VoF som ett led i en internationell kampanj till stöd för Singh. Översättningen är gjord av Hanno Essén och är inte fackgranskad.”

Själva artikeln är ganska lång men kan läsas i sin helhet översatt till svenska dels på Vetenskap och folkbildnings hemsida och dels på bloggarna Orsakverkan och Den fysiska verkligheten.

Källa: Vetenskap och folkbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: