Akademisk Frihet

Akademiska senaten i bilder

Posted in Övrigt, Universitetsfrågor by Akademisk Frihet on 16 september 2009

Den akademiska senaten vid Uppsala universitet har till uppgift att föra en diskussion om och framföra synpunkter på regeringens propositioner rörande högskolan, forsknings- och utbildningspolitiska frågor samt universitetsfrågor. Den akademiska senaten består av 48 lärare utsedda av vetenskapsområdenas elektorsförsamlingar och 20 studenter. Rektor, prorektor och universitetsdirektör har rätt att delta i överläggningarna men inte i besluten. Elektorsförsamlingarna för de tre vetenskapsområdena väljer vardera 15 ledamöter och det utbildningsvetenskapliga fakultetskollegiet tre ledamöter. Studentrepresentanterna utses på det sätt studentkårerna bestämmer.

En gång per år har senaten ett internat och i år är detta internat på Gimo herrgård. Den här gången diskuterades internationalisering, det framtida studentinflytandet och områdesövergripande utbildning och forskning. Vad man kom fram till i sak på senaten kommer jag återkomma till i ett senare inlägg. Här är bara lite bilder från internatet. Men för er som snabbt vill ha information om senatens diskussioner rekommenderas ett besök på bloggen ”Den fysiska verkligheten” som redan publicerat två inlägg om saken. Dessa kan läsas här och här.

vänner i mobilen 201Rektor Magnificus Anders Hallberg inhämtar senatens åsikter.

vänner i mobilen 177Mitt arbetsutskott diskuterar områdesövergripande forskning.

vänner i mobilen 185Kårordförande Kristina Ekholm berättar om hur framtidens studentinflytande kan tänkas se ut.

vänner i mobilen 192Gimo herrgårds huvudbyggnad.

vänner i mobilen 180Professor Göran Rydén vid institutet för bostads- och urbanforskning föreläser om de uppländska bruksorternas påverkan på samhällsekonomin under 1700-talet.

vänner i mobilen 194Vickning med studentrepresentanterna.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] september 16, 2009 Tankar från Akademiska senaten II: Kårobligatoriet och internationalisering Posted by Pär-Anders under forskning, utbildning | Etiketter: Akademiska senaten, Ergo, forskningsanknytning, Gimo, herrgård, internat, internationalisering, kårobligatoriet, Svenska institutet, uppsala studentkår, uppsala teknolog- och naturvetarkår, uppsala universitet, UTN | Leave a Comment  Idag har internatet med Akademiska senaten fortsatt med nya tag och nya diskussioner. Igår handlade det om tvärvetenskap och resurstilldelning, medan det idag berört kårobligatoriet och internationalisering. Titta gärna på Akademiska senaten i bilder. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: