Akademisk Frihet

Patrik Norqvist bekräftar miniräknarsignering

Posted in Övrigt, Folkbildning by Akademisk Frihet on 01 oktober 2009

Det går bra för bloggen. Det är möjligt att följande inlägg får mig att framstå som en självupptagen kändissucker men jag vill gärna tro att så inte är fallet. Den här bloggen har funnit sedan juni 2009, alltså ungefär fyra månader. Under den senaste månaden har bloggen i genomsnitt haft 56 besökare per dag och totalt sett har det blivit ungefär 4 000 besökare.

413px-Calculator_casio

Nu i september hörde dessutom Sacoförbundet Naturvetarna av sig och ville inleda ett bloggsamarbete. Naturvetarna har planer på att starta en naturvetarblogg där personer som har uppdrag inom Naturvetarna eller jobbar med naturvetenskap ska blogga. Därifrån ska det också länkas till olika bloggar. I ett första steg kommer Naturvetarna också bjuda in i bloggare i sammanhang där de brukar bjuda in pressen, t.ex. presskonferenser och Stockholm Meeting. Inga pengar är inblandade och det kommer inte påverka innehållet på den här bloggen.

Vetenskapsjournalisterna Sara Rörbecker och Jon Torkelsson samt P3 Nyheter följer bloggens Twitter-flöde men den riktigt hedrande kommentaren kom igår:

Patrik Norqvist läser Akademisk Frihet. Patrik Norqvist är lektor i fysik vid Umeå universitet och medlem i superfemman (expertpanelen) i infotainmentprogrammet Boston Tea PartyKanal 5. Han har dessutom skrivit två böcker om fysik i vardagen tillsammans med Maria Hamrin. I Boston Tea Party har Patrik ett eget återkommande inslag, ”Veckans macka” (se klippet).

I en kommentar på inlägget ”Därför faller alltid mackan med smöret neråt” bekräftar Patrik Norqvist ett rykte som cirkulerat på nätet. Till Akademisk Frihet säger han:

”Det har hänt ett antal gånger att jag signerat miniräknare, senast i förra veckan i samband med inspelningen av Boston tea Party säsong 3.”

Kom ihåg var ni läste det först. Som avslutning kommer ett till klipp från Boston Tea Party där Partik Norqvist sågar Stålmannens fysikkunskaper.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pekka S said, on 01 oktober 2009 at 10:55

    Grattis! Kul att höra att bloggen går bra. Hoppas att det fortsätter i samma takt!

  2. akademiskfrihet said, on 01 oktober 2009 at 11:01

    Tack så mycket! Grattis själv till att du har passerat 100000 besökarstrecket med Orsakverkan. Inte undra på det. Det är en av mina favoritbloggar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: