Akademisk Frihet

Rekord med handspritssupande barn

Posted in Övrigt by Akademisk Frihet on 22 oktober 2009

Den här bloggen brukar ha ca. 70 besökare per dag. Men gårdagens inlägg, som var baserat på en artikel i Dagens Nyheter, om en fyraårig flicka som blev full på grund av handsprit slog oväntat nog besöksrekord. Och det med råge, se grafen med besöksstatistik.

bloggbesök

Mina två tidigare toppnoterade inlägg var chanslösa. Det heter ju att sex säljer men inlägget om världens dyraste sexfilm hade inte en chans utan samlade först efter en vecka in lika många besökare som den fulla fyraåringen gjorde på en dag. Inte heller inlägget om konspirationsteorier och vetenskapsförakt som var välbesökt när debatten om spikmattor var som livligast stod sig i konkurrensen.

Generellt sett kan man konstatera att inläggen om ”plojforskning” (typ Ig Nobelpriset), svininfluensan A(H1N1) och pseudovetenskap/vidskepelse lockar många läsare. Det är roligt men samtidigt är det lite nedslående att mina inlägg om forskningspolitik och om hur tilldelningen av forskningsmedel påverkar forskningen, så som inläggen om grundforskning och den akademiska friheten inte är lika lästa.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Patrik said, on 22 oktober 2009 at 15:10

    Å andra sidan betyder det att du når en bred publik som kanske har ett större intresse i sådant som påverkar deras vardag än vad som händer i den akademiska världen.

  2. akademiskfrihet said, on 22 oktober 2009 at 16:22

    Det är helt sant. Man ska inte klaga så länge någon faktiskt läser bloggen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: