Akademisk Frihet

Akademisk Frihet har sprängt 10 000 besökargränsen

Posted in Övrigt by Akademisk Frihet on 21 december 2009

Igår fick den här bloggen sin tiotusende besökare. Det är verkligen roligt. Den här bloggen har funnits sedan 11 juni 2009 och det betyder att det i genomsnitt har varit ca 70 besökare per dag. Under dessa sju månader har SACO-förbundet Naturvetarna hört av sig angående ett bloggsamarbete. Naturvetarna har planer på att starta en naturvetarblogg där personer som har uppdrag inom Naturvetarna eller jobbar med naturvetenskap ska blogga. Därifrån ska det också länkas till olika bloggar. I ett första steg kommer Naturvetarna också bjuda in i bloggare i sammanhang där de brukar bjuda in pressen, t.ex. presskonferenser och Stockholm Meeting. Inga pengar är inblandade och det kommer inte att påverka innehållet på den här bloggen.

Bloggens twitterflöde följs av vetenskapsjournalister, olika personer som arbetar med högskolepolitik, forskare, universitet, andra bloggare och media så som P3-Nyheter, Upsala Nya Tidning och Makthavare.se. Extra roligt är det att Patrik Norqvist läser Akademisk Frihet. Patrik Norqvist är lektor i fysik vid Umeå universitet och medlem i superfemman (expertpanelen) i infotainmentprogrammet Boston Tea Party på Kanal 5. Han har dessutom skrivit två böcker om fysik i vardagen tillsammans med Maria Hamrin. I Boston Tea Party har Patrik ett eget återkommande inslag, ”Veckans macka”. 30 september 2009 kunde Akademisk Frihet bekräfta ett rykte om Patrik Norqvist som cirkulerat på nätet. Till Akademisk Frihet sa han:

”Det har hänt ett antal gånger att jag signerat miniräknare, senast i förra veckan i samband med inspelningen av Boston tea Party säsong 3.”

Nu under julhelgen kommer bloggen inte uppdateras lika ofta men i mellandagarna är allt igång igen som vanligt. Tack alla ni som läser inläggen och ni som skriver kommentarer eller på annat sätt lämnar feedback. Extra stort tack till er som uppmärksammat mig på små faktafel i inläggen. God jul till er alla.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Patrik said, on 21 december 2009 at 12:19

  Stort grattis! Skönt att det går att ta sig från med kvalitetsbloggande också.

 2. Johan Richter said, on 24 december 2009 at 20:48

  Grattis!

  Speciellt ditt bloggande om vetenskap är ett nöje att följa.

 3. Tystnad! Tagning! said, on 27 december 2009 at 00:42

  Du är bäst. En bra blogg förtjänar sin uppmärksamhet! Grattis!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: