Akademisk Frihet

The 10:23 Campaign – alla mår bra

Posted in Pseudovetenskap & vidskepelse by Akademisk Frihet on 30 januari 2010

Idag klockan 10.23 tog brittiska skeptiker på flera platser runt om i Storbritannien en överdos av de homeopatiska preparat, vilket jag tidigare skrivit ett inlägg om. Manifestationen arrangerades av skeptikerorganisationen The Merseyside Skeptics Society är en del av The 10:23 Campaign. Kampanjen genomförs för att protestera mot att apotekskedjan Boots säljer homeopatiska preparat, som även går att köpa via Boots hemsida.

Kanske inte helt oväntat så mår alla bra efter överdosen, det är ju trots allt bara vatten. Klippet här nedanför visar när gruppen i Oxford tog sin överdos. Igår skrev även den brittiska tidningen The Guardian om saken och BBC har precis sänt ett inslag om saken som kan ses här.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Technicolor said, on 30 januari 2010 at 20:17

    Jättebra initiativ! Hade helt klart varit med om det hade varit i Sverige. Apoteket har dock ännu inte gått över till the dark side, tack och lov.

  2. […] Frihet on 04 februari 2010 28 januari 2010 , alltså ungefär samtidigt som brittiska skeptiker överdoserade homeopatiska prepparat utanför apotekskedjan Boots för att visa att de inte har någon medicinsk effekt utöver […]

  3. […] Boots säljer homeopatiska preparat. Läs mer om aktionen här och mer om hur det gick kan läsas här. I samband med att frågan diskuterades i underhuset presenterade British Homeopathic Association […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: