Akademisk Frihet

Med anledning av Anders Flodströms avgång

Posted in Forskings- och högskolepolitik by Akademisk Frihet on 10 juni 2010

Tidigare utlovades det ett blogginlägg om konflikten mellan Högskoleverket (HSV) och utbildningsdepartementet. Det blev inget sådant inlägg igår och nu känns det lite som gårdagens nyheter. För den som ändå är intresserad så finns det andra som har skrivit mycket bra om saken.

Sveriges Förenade Studentkårers (SFS) ordförande Klas-Herman Lundgren skriver bra om saken på sin blogg och det samma gäller Saco Studentråds ordförande Lisa Gemmel. Landets största studentkår, Uppsala studentkår, tackar i ett pressmeddelande Flodström för ett bra jobb.

Anders Flodström (Foto: Högskoleverket)

Från fackligt håll beklagas också Flodströms avgång. Sveriges universtietslärareförbund (SULF) beklagar avgången och skriver i ett pressmeddelande:

”Tyvärr kvarstår klyftan mellan sektor och departement och vi ser med oro fram emot vad som nu kommer att ske när det nya kvalitetssystemet ska implementeras.”

Även TCO:s utredare German Bender skriver bra om saken och han har även tidigare skrivit mycket bra om konflikten mellan HSV och departementet med anledning av regeringens s.k. kvalitetsproposition.

Frågan har även kommenterats politiskt. I ett pressmeddelande skriver Lage Rahm (MP):

”Tobias Krantz (FP) borde ha avgått i stället för Anders Flodström, när regeringen inte säkrar högskolornas kvalitet eller lyssnar på vad studenterna säger om de högre utbildningarna.”

Även Socialdemokraterna är inne på liknande tankegångar. Sammanfattningsvis så visar kommentarerna efter Flodströms avgång att han kommer att vara saknad i högskolevärlden, både av studenter och universitetsanställda.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] på kunskap – kvalitet i den högre utbildningen” som ledde till att universitetskanslern Anders Flodström avgick i protest och nu har utbildningsdepartementet tvingats göra om […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: