Akademisk Frihet

2010 års IgNobelprisceremoni

Posted in Övrigt, Vetenskapsglädje by Akademisk Frihet on 17 oktober 2010

IgNobelpriset är en parodi på Nobelpriset och delas ut årligen i tio kategorier. Priset är inte enbart en parodi utan delas ut med stor kärlek till vetenskapen enligt devisen ”forskning som först får folk att skratta och sedan får dem att tänka efter”. IgNobelpriset organiseras av den vetenskapliga humoristiska tidskriften ”Annals of Improbable Research” och vinnarna presenteras av verkliga nobelprisvinnare vid en ceremoni på Harvarduniversitet.

Som trogna läsare av Akademisk Frihet vet så har många tidigare blogginlägg i kategorin ”Vetenskapsglädje” handlat om vetenskapliga studier som belönats med IgNobelpriset. Läs t.ex. gärna inläggen om svärdslukandets medicinska effekter, gasmasks-BH:n och, icke att förglömma, studien om homosexuell nekrofili bland gräsänder.

Årets prisutdelning ägde rum redan i början av oktober på Harvard och klippet här nedanför visar 2010 års prisceremoni i sin helhet. Extra roligt är att den amerikanska fascinationen för kungligheter gör att ”the king and queen of Swedish meetballs” deltar. Gräv ned dig i vetenskapsnörderi. Mycket nöje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: