Akademisk Frihet

Rektor Jörgen Tholin och Högskolan Gotland breakar på Youtube

Posted in Övrigt, Universitetsfrågor by Akademisk Frihet on 25 februari 2011

Mig veterligen är Högskolan Gotland först ut i landet med att släppa sina nyhetsbrev på Youtube. Se klippet längre ner i detta inlägg. Hela högskolans Youtube-kanal hittas här. Det är ett roligt initiativ som förtjänar lite uppmärksamhet i dagens blogginlägg. Frågan man kan ställa sig är dock huruvida det är värt tid och resurser att låta rektor intervjua sina medarbetare och berätta om högskolans verksamhet. Slående när man ser nyhetsbreven från Högskolan Gotland är att de främst fyller en PR-mässig funktion. Mindre högskolor brukar vara mer engagerade i att hitta nya uttrycksformer än de äldre stora universiteten.

Ett nyhetsbrev på Youtube är visserligen roligt men skriftliga nyhetsbrev från rektor räcker gott och väl. Ett liknande initiativ som är riktigt bra är Stockholms universitets rektor Kåre Bremers blogg http://rektorsblogg.su.se. Den är mycket läsvärd och rekommenderas varmt.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Susanne de paulis said, on 07 mars 2011 at 15:28

    Hej, kul att du gillar initiativet! Det är först och främst våra många distansstudenter som rektor Jörgen Tholin vill vända sig till med nyhetsbrevet. Ca 70% av våra studenter är ju inte här på Gotland, och det är viktigt för oss att kunna erbjuda nyhetsbrevet som svar på deras önskan om ytterligare information om Högskolan utöver det som direkt rör kursen eller programmet man läser. Men naturligtvis glädjer vi oss åt möjligheten för både blivande studenter och nuvarande campusstudenter liksom för en intresserad allmänhet att följa nyhetsbreven.

    För att få snabbare uppdateringar från vår rektor rekommenderar jag hans twitter: http://twitter.com/jorgentholin

    Mvh
    Susanne de Paulis, informatör vid Högskolan på Gotland


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: