Akademisk Frihet

Mumier vs. läkemedel. En märklig historia om medicinsk vetenskap

Posted in Övrigt, Folkbildning by Akademisk Frihet on 11 oktober 2009

Mitt tidigare inlägg om ”Världens dyraste sexfilm” har slagit besöksrekord. Jag har en känsla av att det inte bara är trogna läsare av bloggen som läst inlägget. Om man har en WordPress-blogg som den här så kan man se vilka sökord som har använts för att hitta bloggen via exempelvis Google. I vanliga fall brukar det vara ord som ”spikmattor”, ”forskningspolitik” och ”pseudovetenskap” men de senaste dagarna har även personer som sökt på ”www.sex film.se ” hittat till bloggen.

Det har varit ganska mycket plojforskning i inläggen den här veckan. Och detta inlägg får avsluta plojforskningsveckan. Jag ska förresten även passa på att be personal och forskare på Sahlgrenska sjukhuset om ursäkt för min usla stavning av sjukhuset i tidigare nämnda inlägg om MRI-sex.

Dagens tema är mumier. Mumier har används som läkemedel. Det låter kanske helt vansinnigt men ända fram till 1700-talet så trodde många att pulveriserade mumier hjälpe mot allsköns åkommor. Följande klipp beskriver mumiernas historia inom den medicinska vetenskapen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: